top of page

Uitleg Universele energie

Het idee van het bestaan van een universele, kosmische energie wint in de westerse wereld steeds meer terrein. Bij traditionele oosterse geneeswijzen wordt een vorm van universele energie al langer verondersteld.

Denk aan Qi, Prana, Ka, Kundalini of Yin en Yang. De universele energie kan worden aangewend om het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren of te ondersteunen.

De allesomvattende universele energie is wetenschappelijk aangetoond. Om dit verder te onderzoeken is zelfs een nieuw soort natuurkunde zoals quantum fysica e.d. voor nodig. Mensen kunnen verbinding maken met het quantumveld en deze energie sturen via chakra’s, energiecentra in ons lichaam. Handoplegging is ook gebaseerd op deze universele energie.

Vooral healing systemen gebruiken deze term, die op tal van manieren wordt uitgelegd. Zo zou universele energie volgens gebedsgenezers de energie van God of Jezus zijn. Anderen gebruiken de term als synoniem voor de kosmische energie (quantum veld) waaruit alles is opgebouwd.

De term speelt een centrale rol in veel reiki-systemen, zoals Usui-reiki, Tera Mai-reiki, Teate, Holy Fire reiki, Magnified healing, Chios-healing en Shamballa. 

bottom of page