top of page

De eerste keer, hoe gaat alles?

De eerste keer Massage of Reiki

Hoe gaat één en ander in zijn werk als je Reiki of een massage wilt...

Reiki vind altijd volledig gekleed plaats op een stoel of meestal op de behandeltafel. Je sluit de ogen, luistert naar de mooie muziek en door handoplegging wordt het hoofd en lichaam op chakra punten geraakt. Laat je lekker gaan en ontspan. Het kan zijn dat je kleuren ziet of het voelt tintelen of stromen in je lichaam. Dit is heel normaal. Krijg je emoties? Laat maar komen, laat de tranen gewoon lopen, het lucht enorm op en het bespaart je hoofdpijn. Alles wat er gebeurt of wat jij wilt bespreken blijf tussen vier muren. Ook ons beroep kent beroepsgeheim.

Voorafgaand aan de massage
Geen stress... je bent meteen aan de beurt. Er zit altijd genoeg ruimte tussen afspraken met cliënten. Een te strakke tijdsplanning is voor niemand gewenst, het gaat om ontspanning!

Als je binnen bent, praten we eerst kort over de komende sessie: wat is jouw wens, zijn er beperkingen, allergieën of gevoeligheden waarmee rekening moet worden gehouden?

En hoe voelt het lijf en het hoofd vandaag? Als je voor het eerst bij ons komt, nemen we hier wat meer tijd voor en kunnen we je ook kort wat vertellen over de soorten massages die we geven.

Vervolgens kun je eventueel nog naar het toilet gaan, zodat je ontspannen aan de massage kunt beginnen.

“Wat kan ik allemaal verwachten als alles nieuw voor me is?„
Moet je helemaal bloot? Nee, dit bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Bij lichaamsmassages behandel je zo veel mogelijk het hele lichaam. Het uitkleden gaat de een makkelijker af dan de ander. 

Uitgangspunt is: Voel je veilig en op je gemak. Doe zo veel uit als je zélf prettig vindt, ondergoed kun je gewoon aan houden en je blijft bedekt met een doek of laken.

Hoe gaat dat in praktijk?
We nodigen je uit om je uit te kleden in de massageruimte en zoveel mogelijk sieraden af te doen, wij stappen dan ook even de ruimte uit. Zodra je op de tafel ligt, leg je een groot zacht badlaken/doek over je heen. Dus je bent gelijk weer ‘ingepakt’, wat lekker warm en veilig voelt. Tijdens de massage blijf je voor het grootste deel onder een badlaken of doek liggen. Alleen het deel van je lichaam dat op dat moment gemasseerd wordt, is onbedekt. Bij het omdraaien op de tafel houden wij het laken of doek boven/voor je. Wij kunnen dan niets zien.

De massage
Rug, benen, voeten, buik, armen, nek en hoofd: alles komt aan de beurt, totdat je je niet meer bewust bent van afzonderlijke lichaamsdelen, alleen maar van het geheel en van de ontspanning.

Als je wilt praten tijdens de sessie is dat natuurlijk mogelijk, maar het hoeft niet.

Als je iets minder prettig vindt, zeg het dan. Voel je veilig. Krijg je emoties? Laat maar komen, laat de tranen gewoon lopen, het lucht enorm op en het bespaart je hoofdpijn.

Alles wat er gebeurt of wat jij wilt bespreken blijf tussen onze vier muren. Ook ons beroep kent beroepsgeheim.

Na afloop van de massage
Na afloop van de massage kun je gewoon nog even rustig blijven liggen en langzaam weer bij komen.
Het zou zonde zijn als je dat ontspannen gevoel snel verliest. De masseur verlaat de ruimte waar jij ligt en er staat een glas water voor je klaar. Ga eerst rustig zitten voordat je gaat staan.
Je kunt de handdoeken gebruiken om eventuele olie van je huid af te vegen. Kleed je weer rustig aan.
Daarna kom je de algemene ruimte weer in en kun je nog even napraten over de behandeling.

Praktische zaken
- Ook als je naar huis gaat, doe het dan rustig aan, je kunt namelijk qua ontspanning van 'ver' komen.
- Probeer thuis ook nog wat extra te drinken. Massage laat afvalstoffen (toxines) vrijkomen en door wat meer te drinken plas je dat weer gemakkelijk en snel uit. Het voorkomt tevens hoofdpijn en/of duizelingen.
- Wij gebruiken kleurloze, natuurlijke oliën bij het masseren. Dit geeft geen vlekken en voelt niet te vet aan.
- Om de massage zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij je om eventuele sieraden zo veel mogelijk af te doen of thuis te laten.

bottom of page