top of page
Reiki Tips
 • Jezelf behandelen is het belangrijkste, zorg eerst goed voor jezelf voordat je een ander gaat behandelen. Dit is de allerbelangrijkste tip voor iedereen. Of je nu Reiki 1, 2 of Reiki 3 cursus hebt gedaan, je moet altijd door gaan met jezelf regelmatig te behandelen.

 • Zorg dat je comfortabel zit of ligt als je Reiki aan jezelf geeft en comfortabel zit of staat als je Reiki geeft aan anderen. Knellende kleding en sieraden leiden af.

 • Iedereen die Reiki 1 cursus heeft gedaan kan Reiki geven: Je kunt er onmiddellijk mee werken zowel voor jezelf als voor een ander.

 • Elk moment kun je Reiki doen: : je kunt elk moment jezelf met Reiki behandelen, in de trein, op je werk, voor de TV, tijdens een moeilijk gesprek etc.

 • Een Reiki behandeling is een reiniging, het activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam: alle lichamelijke en emotionele afvalstoffen die je hebt opgeslagen komen weer los. Het is daarom goed om na een Reiki behandeling extra water te drinken om de afvalstoffen mee te laten afvoeren.

 • Reiki helpt bij alle kwalen: Reiki geeft wat op dat moment nodig is. Dat kan het helen van het lichaam zijn, maar ook het helen van vastzittende emoties, gedachtepatronen etc. Reiki werkt namelijk niet alleen op de symptomen, maar altijd op de hele mens.

 • Er zijn een aantal zaken die altijd in alle onderzoeken naar Reiki terugkomen en zijn onomstotelijk bewezen Zo zijn het rustiger/ontspannen worden, pijnverlichting en vermindering van angst en stress altijd wel genoemd. Reiki schaadt nooit! Men gaat zich dus altijd beter voelen.

 • Reiki gaat overal doorheen: het gaat door kleding, verband, gips. Je hoeft je dus niet uit te kleden voor een Reiki behandeling. Je kunt bij open wonden en brandwonden je handen ongeveer 4 cm boven die plek houden.

 • Bijwerkingen: er zijn mogelijke bijwerkingen voor de behandelaar en de cliënt. Als je veel met Reiki bezig bent, reageert je lichaam sterker op alcohol. Als iemand zich heel moe voelt na de behandeling betekent dit meestal dat de behandeling heeft gezorgd voor een bewustwording van de moeheid. Reiki brengt ook aan het licht waar de verstoringen zitten in het lichaam. Er kunnen pijnen optreden bij behandelingen, als bijvoorbeeld de energie op die plek niet goed doorstroomt. Het komt ook voor dat oude kwalen de kop weer opsteken, omdat er bijvoorbeeld medicijnen zijn gebruikt om de klacht te onderdrukken. Schrik hier niet van, het betekent slechts dat het lichaam bezig is de oude rommel op te ruimen. Pijn, kou, rillingen, transpiratie en schokken van het lichaam tijdens behandeling is geen reden tot bezorgdheid, het lichaam bevrijdt zich van lang vastgehouden spanningen.

 • Geneesmiddelen: de behandelend arts bepaalt het medicijngebruik. Reiki kan de beoogde werking ondersteunen en eventuele bijwerkingen verminderen. Geef nooit advies over medicijn gebruik als je zelf geen arts bent.

 • Je hoeft niet te geloven in Reiki. Planten en dieren geloven ook niet in Reiki en reageren er toch gelijk op.

 • Je kunt alles Reiki geven. Mensen, dieren, planten, edelstenen, je kamer, de auto, alles kun je Reiki geven. Overal zit namelijk energie in en alles heeft energie nodig.

 • Je geeft alleen maar Reiki door: je wordt tijdens je Reiki cursus geopend voor het ontvangen en doorgeven van energie. Je wordt dus niet moe van het geven van een Reiki behandeling. De energie doorstroomt eerst jezelf en daarna pas de ander. Je geeft dus niet je eigen levensenergie weg.

bottom of page