top of page

Reiki voor dieren

Natuurlijk is voor dieren een behandeling net zo prettig en goed als voor mensen. Of het nu gaat om honden, katten, paarden, konijnen, vogels enzovoorts, voor allemaal is Reiki een prima behandelmethode.

Wat we kunnen doen voor dieren is de dieren helpen als zij gestrest of onzeker zijn, helpen bij een genezingsproces en ondersteunen bij pijnklachten of wanneer ze drachtig zijn.

Naast het behandelen van dieren omdat zij slecht in hun vel zitten of ziek zijn, pijn hebben, helpt reiki ook in de laatste fase van het leven van een dier. We maken dan gebruik van Reiki bij het ondersteunen van zowel het dier als de mensen die bij het dier horen. Om zo voor iedereen het afscheid zo goed mogelijk te laten verlopen. Het dier gaat dan in alle rust en vertrouwen over. 

Naast dat het dier onze lichaamstaal, intonatie, gebaar, gevoelens en gedachten leest, wil het dier in onvoorwaardelijke liefde ook emoties en ziektes overnemen om ons te laten ervaren wat er gebeurd in ons lichaam, zodat wij als we bewust zijn, zien dat het dier ons spiegelt.

Het dier mag niet jouw ballast dragen.

Dieren nemen veel van ons over maar kunnen hierdoor wel in onbalans raken en lichamelijke klachten krijgen of ander gedrag vertonen.

Vaak ligt er een emotionele grondslag onder het gedrag van uw dier.

Als we je dier gaan behandelen komen we op locatie dat is voor het dier heel fijn omdat het dan in zijn eigen vertrouwde omgeving is, is dit niet mogelijk dan kun je met een klein huisdier bij ons in de praktijk komen. We zullen ons verbinden met het dier en kijken wat het dier op dat moment nodig heeft. Een dier neemt veel van ons mensen over, maar als dit niet goed wordt afgevoerd kunnen er uiteindelijk blokkades en trauma's ontstaan waardoor je dier ziek kan worden. Dit kan zich uiten in allerlei klachten. In de meeste gevallen geeft het dier een droevige of niet geïnteresseerde blik en doet minder of heel anders dan normaal.

We behandelen het dier maar zullen altijd de eigenaar mee nemen in het gesprek. Als de eigenaar niet lekker in zijn vel zit kan dit zijn weerslag hebben op het dier maar andersom ook. Het heeft dus een wisselwerking.

Een voorbeeld: een dier kan een trauma op lopen door verhuizing, verlies van een gezinslid of dier, mishandeling of een ongeluk, hier zullen meerdere behandelingen voor nodig zijn. Je kunt een dergelijk trauma soms niet in 1 keer oplossen. Afhankelijk van wat nodig is kan 1 behandeling nodig zijn, soms zijn er meerdere behandelingen of acties nodig.

Wanneer het lijkt of uw dier dingen ziet die er niet zijn is het sowieso raadzaam om ons in te schakelen.

Stuur ons een bericht met informatie over het dier en zijn gedrag, uw woonplaats, dan kunnen wij vooraf een inschatting maken wie het best de behandeling kan doen en welke weg het best bewandelt kan worden.

Bij acute problemen, wonden en gezwellen raden wij je wel aan om ook een dierenarts te consulteren,

Wij kunnen de dierenarts niet vervangen maar kunnen het dier wel een heel eind op weg helpen.

bottom of page