top of page

Reiki workshop voor kinderen

Opleidingen in Tera Mai Reiki Speciaal voor kinderen en jongeren


Hoe werkt het geven van Reiki?


De energie komt op verschillende manieren je lichaam binnen: via de kruin (die zit bovenop je hoofd) en met het inademen. De energie stroomt door de kruin, via energiekanalen in je lichaam naar je hart en van daaruit via de armen naar de handen.

Energiekanalen zijn een soort stroomdraden waar de energie doorheen stroomt. Net als bij elektrische apparaten zoals een radio, tv, lamp of computer, waar de stroom ook door het snoer loopt. Denk bijvoorbeeld aan een mobieltje. Als het kabeltje waar je het mobieltje mee oplaad kapot is laadt het mobieltje niet meer op. Uiteindelijk doet het mobieltje niets meer, de energie is dan op.

Bij veel mensen raken deze energiekanalen gedeeltelijk verstopt, waardoor de energie niet meer goed kan stromen. Als de energie heel lang niet goed kan stromen, kun je je niet lekker gaan voelen of zelfs ziek worden. Net als bij de elektrische apparaten die niet meer goed werken als de stroomdraad is beschadigd.

Tijdens de Reiki workshop worden de energiekanalen weer 'schoongemaakt', zodat de energie weer overal door je lichaam goed kan stromen. Alle rommel wordt dan opgeruimd. Dat is dus goed voor je gezondheid.

De workshop is speciaal opgezet voor kinderen tussen 8 en 12 jaar (basisschool)

Oudere jongeren gaan op de volwassen cursus.

 

Cursusaanbod


Reiki workshop voor kinderen/jongeren

Het is een aanbeveling dat een van de ouders/verzorgers ook het lesmateriaal doorneemt of dit zelf ook in een aparte cursus leert. De ouder/verzorger is meestal het eerste aanspreekpunt van het kind als er vragen zijn. In de ontdekkingsreis van het kind rond de ervaringen met Reiki is het belangrijk dat het kind erover kan praten met zijn of haar ouders en goed wordt ondersteund.


Wat houdt de workshop in?

De Reiki workshop is veel meer dan alleen informatie verschaffen. Ze krijgen een reikibehandeling waar je heerlijk ontspannen van wordt. In een ongedwongen en ontspannen sfeer worden de kinderen/jongeren geleerd wat reiki is en passeren vele aspecten van Reiki de revue. Er wordt geleerd hoe ze zichzelf kunnen gronden en beschermen door grondings- en visualisatie-oefeningen. Tevens leren ze spelenderwijs bijzondere manieren om Reiki toe te passen.  

Na afloop van de workshop krijgen de deelnemers een deelnamecertificaat. 

Willen ze later een volledige cursus doen dan is een upgrade cursus voldoende en ontvangen ze het erkende certificaat.

Wat heeft de deelnemer nodig?

  • Kleren die gemakkelijk en fijn zitten

  • Dikke sokken of pantoffels

Reiki workshop voor kinderen tussen 8 en 12 jaar (basisschool)

incl. deelnemerscertificaat en versnaperingen

Duur

1 dagdeel (4 uur)

Minimaal aantal deelnemers is 2. Maximum is 4 per groepje.

Meld uw kind aan, bij voldoende deelnemers wordt de workshop in overleg met u gepland.

Vermeld daarbij naam, de leeftijd(en) van uw kind(eren)

Reiki I voor jongeren tussen 12 en 16 jaar (middelbare school)

De pubertijd is een lastige fase voor jongeren, zowel lichamelijk als geestelijk. Alle veranderingen in de hormoonhuishouding en de daarmee gepaard gaande lichamelijke verandering en de zoektocht naar de eigen identiteit kunnen veel onzekerheid met zich meebrengen. En dat terwijl het juist in deze fase fijn is als je kunt vertrouwen op jezelf en de rust in jezelf kunt vinden. Vanuit die basis zijn alle uitdagingen gemakkelijker aan te gaan.

Een Reiki cursus voor jongeren zorgt ervoor dat je kunt gaan werken met energie, waardoor je dichter bij jezelf komt. En vanuit dat vertrouwen in jezelf wordt het eenvoudiger om aan te voelen wat wel en niet bij je past.

Duur

2 dagen 

11:00 - 17:00 uur

bottom of page