top of page

Reiki als aanvulling op auto-immuunziekten

Reiki en auto-immuunziekten

De rol van Reiki bij het ondersteunen van auto-immuunziektebehandelingen.
Auto-immuunziekten kunnen mensen van elke leeftijd of achtergrond treffen. De prevalentie van deze categorie ziekten is de afgelopen 30 jaar duidelijk toegenomen.

Volgens een artikel in het Bingham Memorial Hospital lijden 50 miljoen Amerikanen aan een of meer auto-immuunziekten. En volgens National Voices in het VK heeft bijna 7% van de Britse bevolking, of ongeveer 4 miljoen mensen, minstens één auto-immuunziekte.

Wanneer deze ziekten zich ontwikkelen, variëren de symptomen van mild tot slopend, waardoor vaak de kwaliteit van leven van de patiënt wordt verminderd. Afhankelijk van de ziekte kunnen er een aantal verschillende behandelingen bestaan. Ongeacht de aard van de auto-immuunziekte kunnen personen die aan deze ziekten lijden ook baat hebben bij een geruststellende en ondersteunende therapie die bekend staat als 'Reiki'.

Auto-immuunziekten begrijpen
Auto-immuunziekten treden op wanneer het immuunsysteem niet goed functioneert. Het doel van het immuunsysteem is om het lichaam te beschermen tegen indringers die schadelijk kunnen zijn, zoals virussen en bacteriën. In sommige gevallen heeft het immuunsysteem echter moeite om het verschil te onderscheiden tussen vreemde materialen en de eigen weefsels van het lichaam. Wanneer dit gebeurt, kan het immuunsysteem per ongeluk de eigen weefsels van het lichaam aanvallen, wat leidt tot de ontwikkeling van auto-immuunziekten. Voorbeelden van veel voorkomende auto-immuunziekten zijn coeliakie, de ziekte van Hashimoto, de ziekte van Grave, diabetes type I, multiple sclerose, inflammatoire darmziekte en reumatoïde artritis. In veel gevallen moeten deze ziekten worden behandeld met doorlopende medische behandelingen.

Wil je op een makkelijke manier leren hoe het immuunsysteem werkt?

Volg dan de videolessen van onze eigen Nederlandse PROF DR. P.J.A. Capel met "Immunologie voor Dummies

Voordelen van Reiki voor patiënten met een auto-immuunziekte.
Patiënten met auto-immuunziekten kunnen op verschillende manieren baat hebben bij Reiki.

Enkele van deze mogelijke voordelen kunnen zijn:

Hulp bij pijn
Voor veel auto-immuunziekten is pijn een van de meest vervelende symptomen. Patiënten met bijvoorbeeld reumatoïde artritis, inflammatoire darmaandoeningen of multiple sclerose hebben allemaal regelmatig pijn. Veel patiënten die Reikibehandelingen hebben ondergaan, melden dat ze minder pijn voelen als gevolg van de sessies. Mensen met auto-immuunziekten kunnen dus baat hebben bij minder pijnsensaties als ze regelmatig deelnemen aan een Reikibehandeling.

Beter gevoel voor fysiek en emotioneel evenwicht
Veel Reiki-cliënten melden dat ze zich door hun sessies meer in balans voelen, zowel fysiek als emotioneel. Dit evenwichtsgevoel maakt het gemakkelijker voor mensen om met hun chronische ziekte om te gaan en het verbetert hun algehele kwaliteit van leven.

Minder angst en/of depressie
Zowel angst als depressie zijn veelvoorkomende problemen bij mensen die een levenslange auto-immuunziekte hebben. Omdat er al dan niet een remedie is voor deze ziekten, voelen patiënten zich vaak hopeloos. Bovendien, omdat symptomen komen en gaan, zijn veel patiënten ook bezorgd over hoe hun toestand van de ene op de andere dag zal evolueren. Helaas verergeren deze stemmingsstoornissen de symptomen van de patiënt alleen maar. Onderzoek studies hebben aangetoond dat regelmatige reikisessies angstgevoelens kunnen verminderen en de stemming van cliënten kunnen verbeteren. Dit kan niet alleen de algehele conditie van het individu verbeteren, maar het kan hem of haar ook beter in overeenstemming brengen met andere voorgeschreven medische behandelingen.

Gezondere immuun functie
Er moet statistisch onderzoek worden gedaan naar het effect van Reiki op de immuun functie. Veel patiënten met auto-immuunziekten melden echter een vermindering van de symptomen na het ondergaan van Reikibehandelingen. Bovendien is er geen bewijs dat Reiki schadelijk is voor mensen met deze aandoeningen, dus het is een keuze met een laag risico voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke behandelingsopties.

Reiki werkt om een ​​ontspanningsreactie in het lichaam te stimuleren, wat op zijn beurt een gunstigere omgeving creëert voor het lichaam om te genezen.

Houd er rekening mee dat Reiki-sessies geen vervanging zijn voor een standaard medische behandeling. Veel mensen die lijden aan auto-immuunziekten hebben echter voordelen gemeld wanneer Reiki aan hun behandelingsregime werd toegevoegd.

 

bottom of page