top of page

Reiki bij Endometriose

Reiki en Endometriose & Adenomyose

Het duurt vaak lang voordat de diagnose endometriose gesteld wordt. Dit komt omdat er vele symptomen zijn die niet altijd even duidelijk een oorzaak hebben.

Denk aan bijvoorbeeld; 

Menstruatiepijn (voor/tijdens/na de menstruatie), (Chronische) buikpijn, Darm- en blaasproblemen (darmkrampen, obstipatie, diarree, branderig gevoel tijdens het plassen), Vermoeidheid, Pijnlijke geslachtsgemeenschap (tijdens en na de gemeenschap), Vruchtbaarheidsproblemen.
 

Klachten die kunnen samenhangen met endometriose zijn o.a.:

Bekken– en/of buikpijn (ook buiten de menstruatieperiode), Lage rugpijn, Pijn in de benen (met name in de bovenbenen tijdens de menstruatie), Ovulatiepijn (= pijn bij de eisprong), Pijn tijdens inwendig onderzoek van de vagina en/of darm, Lusteloosheid, Depressie en/of prikkelbaarheid, Pre Menstrueel Syndroom (PMS), Gezwollen buik, Slapeloosheid. 

Adenomyose is een ziektebeeld wat vaak samengaat met endometriose en wordt veroorzaak door ingroei van baarmoederslijmvliesachtig weefsel in de wand van de baarmoeder. De binnenkant van de baarmoeder is bekleed met baarmoederslijmvlies. Dit is het weefsel dat elke maand bij de menstruatie afgescheiden wordt. Hier bestaat nog geen medicatie of behandeling voor. Operatie is meestal ook niet mogelijk.

Reikikring is momenteel bezig te onderzoeken of en hoe Adenomyose ook met Reiki behandeld kan worden. Wij werken momenteel samen met een ervaringsdeskundige van Starfish Health om deze klachten te behandelen. De resultaten tot nu toe zijn zeer positief te noemen. Wij houden je hier op deze website op de hoogte.

De oorzaak van endometriose is niet bekend, maar er zijn verschillende theorieën. Het is zeer waarschijnlijk dat er bepaalde genen verband houden met deze ziekte. Vrouwen met een eerstegraads familielid met endometriose hebben een groter risico dat zij ook endometriose krijgen. Daarnaast spelen er ook andere gynaecologische factoren, omgevingsfactoren (milieu) en leeftijd van de eerste menstruatie een rol. Wat wel duidelijk is, is dat er in het lichaam een onbalans is ontstaan dat als een domino effect doorgaat zolang de onbalans niet wordt opgelost.

Tegenwoordig komt een iodine tekort ook veel voor en zorgt voor hormonale disbalans. Je kunt dit makkelijk testen door een flesje iodine te halen bij de drogist of apotheek, doe wat op een watje en wrijf aan de binnenkant van de onder of bovenarm wat op de huid. Pas wel op met je kleding want het geeft erg af. Als de kleur binnen een uur is verdwenen dan heb je een iodine tekort. Je kunt dan het best iodine rijk voedsel nemen zoals eieren, Griekse yoghurt, vis, schaaldieren, zeewier of supplementen zoals Iodoral (IOD-50) tabletten nemen, een maal daags of Lugol's 2% oplossing druppels. Maximaal 2 druppels per dag voor 3 maanden, daarna afbouwen. Lees uiteraard de bijsluiters goed en raadpleeg je arts!

Wil jij weten of je endometriose hebt? Kijk dan op de website van www.endometriose.nl

en doe de test!

De rol van Reiki bij het ondersteunen van Endometriose.

Met Reiki sporen we de onbalans op en brengen deze weer in balans. De daarbij gegeven energie helpt om het lichaam voldoende kracht te geven om de veroorzaakte problemen te herstellen. 

Meestal is de last na een paar behandelingen al weg! De eventueel aanwezige Adenomyose heeft mogelijk meer regelmatige behandelingen nodig.

Bij vergevorderde of langlopende klachten is het raadzaam om de patiënt zelf Tera Mai Reiki te leren zodat de patiënt het ook zelf kan onderhouden. 

Voordelen van Reiki voor patiënten met Endometriose.
Patiënten met endometriose kunnen op verschillende manieren baat hebben bij Reiki.

Enkele van deze mogelijke voordelen kunnen zijn: Pijnverlichting, verminderen krampen, voorkomen van erger zoals operaties en complicaties. Met Reiki is het zelfs mogelijk volledig te herstellen! Hoe eerder men hiermee begint, hoe sneller en zekerder het volledige herstel mogelijk is.

Hulp bij pijn
Pijn is een van de meest vervelende symptomen. Patiënten met bijvoorbeeld menstruatieklachten en endometriose hebben allemaal regelmatig pijn. Veel patiënten die Reikibehandelingen hebben ondergaan, melden dat ze minder tot geen pijn meer voelen als gevolg van de sessies. Mensen met deze aandoeningen kunnen dus veel baat hebben bij minder pijnsensaties als ze regelmatig deelnemen aan een Reikibehandeling.

Beter gevoel voor fysiek en emotioneel evenwicht
Veel Reiki-cliënten melden dat ze zich door hun sessies meer in balans voelen, zowel fysiek als emotioneel. Dit evenwichtiger gevoel maakt het gemakkelijker voor mensen om met hun chronische ziekte om te gaan en het verbetert hun algehele kwaliteit van leven.

Minder angst en/of depressie
Zowel angst als depressie zijn veelvoorkomende problemen bij mensen die heel lang pijnklachten hebben. Omdat er al dan niet een remedie is voor deze ziekten, voelen patiënten zich vaak hopeloos. Bovendien, omdat symptomen komen en gaan, zijn veel patiënten ook bezorgd over hoe hun toestand van de ene op de andere dag zal evolueren. Helaas verergeren deze stemmingsstoornissen de symptomen van de patiënt alleen maar. Onderzoek studies hebben aangetoond dat regelmatige reikisessies angstgevoelens kunnen verminderen en de stemming van cliënten kunnen verbeteren. Dit kan niet alleen de algehele conditie van het individu verbeteren, maar het kan hem of haar ook beter in overeenstemming brengen met andere voorgeschreven medische behandelingen.

Gezondere immuun functie

Reiki is een keuze met een bijzonder laag tot geen risico voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke behandelingsopties.

Reiki werkt om een ​​ontspanningsreactie in het lichaam te stimuleren, wat op zijn beurt een gunstigere omgeving creëert voor het lichaam om te genezen.

Houd er rekening mee dat Reiki-sessies geen vervanging zijn voor een standaard medische behandeling. Voor mensen die lijden aan Endometriose en Adenomyose is er geen medische oplossing of behandeling. Reiki is dan wel een oplossing.

 

bottom of page