top of page

Massage & Reiki bij  Sciata / lage rugpijn

Sciata / lage rugpijn is een veel voorkomende en pijnlijke aandoening.

Sciata / lage rugpijn wordt over het algemeen als chronisch en moeilijk te genezen beschouwd door de conventionele geneeskunde, maar patiënten kunnen hun symptomen mogelijk beheersen door middel van medicijnen, fysiotherapie en andere behandelingen.

Veel patiënten hebben ook ontdekt dat aanvullende behandelingsopties, zoals massage en Reiki bij Reikikring Drechtsteden enorm kunnen helpen bij het verbeteren van hun verdraagbaarheid van symptomen en zelfs in 95% van de gevallen het probleem geheel opgelost kan worden.

Meestal is een twee weken durende behandeling van 3x in de week een half uurtje genoeg.

Vraag eerst een gratis adviesconsult aan om te beoordelen of deze therapie voor u is en wat de mogelijkheden zijn.
 

Enkele voordelen van massage en Reiki voor mensen met deze aandoening zijn:


Verminderde pijnsensaties
Een van de belangrijkste problemen waarmee mensen met Sciata / lage rugpijn worden geconfronteerd, is regelmatige of aanhoudende pijn met of zonder tintelingen of zelfs uitval van gevoel in de benen. Voor veel mensen maakt dit het onmogelijk om een baan te behouden, deel te nemen aan praktische recreatieve activiteiten of zelfs maar van het leven te genieten. Het is aangetoond dat regelmatige massage met Reikibehandelingen de perceptie van pijn verminderen, wat de algehele kwaliteit van leven kan verbeteren voor een persoon die hier aan lijd. 
Met minder pijn en angst voor uitval gaan zij ook merken dat ze niet of veel minder pijnmedicatie hoeven te nemen om comfortabel te blijven.


Verbeterd bewegingsbereik
Een ander veel voorkomend probleem bij deze mensen is stijfheid en slechte mobiliteit in de gewrichten. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat gecombineerde massage en Reikibehandelingen  kunnen helpen het bewegingsbereik te verbeteren, waardoor deze personen hun gewrichten vrijer en effectiever kunnen bewegen.


Verbeterde stemming
Dagelijks omgaan met pijn en stijfheid eist zijn tol van zelfs de meest positieve persoon. Als gevolg hiervan worden veel mensen met deze aandoening uiteindelijk depressief, begrijpelijkerwijs. Studies hebben aangetoond dat Reiki de symptomen van depressie kan verbeteren. Dit type therapie kan dus gunstig zijn voor deze patiënten.

bottom of page