top of page

Hotstone massage

Hot Stone Massage

Tijdens de Hotstone massage wordt er gebruik gemaakt van warme basaltstenen. Deze stenen worden eerst verwarmd tot +/- 45 graden en als de stenen op temperatuur zijn worden ze eerst op een doek op het lichaam gelegd, iets later direct op de huid, waarna de massage met warme geurige olie en de warme stenen volgt.

Een Hotstone massage zorgt voor een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt daarmee bij aan het ontgiften van het lichaam, het stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen door de afwisseling van het masseren met de warme stenen. Met de handen en of stenen kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage nog effectiever maakt.

  • Bij stress of vermoeidheid

  • Bij spier- en gewrichtspijn

  • Rug en nek klachten

  • Bij een slechte doorbloeding

  • En natuurlijk heerlijk om de zeer ontspannende werking.

Bij een behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd.

Relatieve contra-indicaties bij hotstone massage;

 

Blauwe plekken en kneuzingen. Op de blauwe plekken en kneuzingen mag niet worden gemasseerd, ook mogen er geen warme stenen op deze plekken worden gelegd.

Spataderen. De plekken met spataderen worden niet gemasseerd of bedekt met warme stenen.

Reuma. In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor hotstone massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met je huisarts of een medisch deskundige.

Zwangerschap. Wat je mag masseren en in welke fase van de zwangerschap loopt erg uiteen. Indien een hotstone massage tijdens de zwangerschap echt gewenst is, moet dit steeds gebeuren in samenspraak met een arts.

Absolute contra-indicaties bij hotstone massage;

 

Diabetes. Door de massage en de warme stenen kunnen er bij een gevoelige huid lichte brandwondjes en blauwe plekken ontstaan die bij iemand met diabetes moeilijker zullen genezen.

Huidontstekingen. Omdat er bij huidontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een hotstone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen Hotstone massage totdat de huidontsteking helemaal is verdwenen.

Hoge bloeddruk. Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hotstone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt.

Burn-out of extreme vermoeidheid. Hoewel een hotstone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider voelen.

Cadeau idee?


Misschien heb je zelf al ervaringen opgedaan met een Hotstone massage en welke positieve effecten dat op je heeft (had)? Denk er dan ook eens aan om een hotstonemassage aan iemand cadeau te doen. Dit is weer eens iets anders en ook origineler dan geld, een bos bloemen of een boekenbon. Maar, je kunt ook tussendoor iemand met een hotstonemassage een groot plezier doen. Aan iemand die je wilt laten merken dat je haar of zijn welzijn belangrijk vindt.

Wat zal hij of zij u dankbaar zijn voor zo'n heerlijke ontspannende hotstone massage!

bottom of page