top of page

Reiki als aanvulling op therapieën 

Een healing is een goede aanvulling op alle reguliere therapieën.

 

Als gediplomeerde therapeuten helpen wij cliënten onder andere hun pijn, spanning, angst, vele ongemakken, kwalen en zelfs chronische aandoeningen te verlichten.

We laten ze zelfs vaak compleet verdwijnen met de hulp van Reiki (de universele energie) die uw eigen lichaam helpt zichzelf te genezen.

Hoe kan dit?

Een Reiki behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.

Je lichamelijke gezondheid gaat over hoe jouw lichaam aanvoelt.

Voel je pijn of ben je vaak ziek? Reiki helpt.

Door extra energie te brengen waar dat nodig is stimuleren wij met Reiki het zelf genezend proces. Hierdoor versnelt de genezing ook aanzienlijk.

Omdat veel klachten ontstaan uit een disbalans en men vaak niet weet hoe dit is ontstaan raden wij aan een complete behandeling te ondergaan om alles weer in balans te brengen.

Hoeveel Reiki behandelingen heb ik nodig?

Dit hangt sterk af van wat het probleem is en hoelang je er al mee loopt.

Stel je hebt een botbreuk of flinke wond, dan is het raadzaam om 1x per week een korte lokale behandeling te ondergaan. Hiermee halveert de hersteltijd bijna!

Mensen met bijvoorbeeld ADHD zullen door Reiki veel rustiger en helderder worden. Zij kunnen zelf vaak goed aangeven wanneer een reiki behandeling weer nodig is. Dit varieert van persoon tot persoon. Gemiddeld is 1x per maand voldoende.

Bij chronische of langdurige klachten adviseren wij je om in de 1ste week 3 behandelingen te volgen, in de 2de week 2 behandelingen en in de 3de week 1 behandeling. Daarna is het aan jou hoeveel Reiki behandelingen jij wilt doen.

Je zult er een stuk beter aan toe zijn en het misschien wel prettig vinden om af en toe eens te herhalen. Zelf leren kan natuurlijk ook!

Jij bepaalt hoeveel energie je nodig hebt om dat te genezen waar jij vanaf wilt en jij bepaalt ook het tempo waarop dit gebeurd. Wij geven je alleen een advies op basis van onze jarenlange ervaring.

Vergoeding door zorgverzekeraars (meestal niet!)

Ondanks dat het lijkt dat de natuurgeneeswijze behandelingen vergoed worden bij aanvullende polissen, blijkt dit toch vaak niet of gedeeltelijk maar zo te zijn.

Zorgverzekeringen vergoeden alleen een natuurgeneeskundige behandeling indien die door een behandelaar met minimaal een medische of een psychologische opleiding is gegeven.

Normale prijzen voor een reikibehandeling door bijvoorbeeld een BIG geregistreerde arts is meestal rond de 75 tot ruim 120 euro per sessie. Hiervan wordt meestal maar de helft vergoed.

Om Reiki voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te maken hanteren wij beduidend lagere tarieven!

Er is nog steeds geen duidelijk handvest om te bepalen welke behandelaars echt goed zijn en welke niet. Zolang dit niet duidelijk is zal dit helaas ook niet veranderen.

Lichtpuntje is dat de wetenschap steeds meer bewijs kan leveren dat reiki echt werkt.

Nu nog het kaf van het koren scheiden zodat duidelijk wordt wie wel of niet geschikt is.

Wat wij graag willen zien is dat er een echte keuring en keurmerk komt om aan te tonen dat een behandelaar voldoet. Het hebben van de bestaande zgn. keurmerken zeggen niet zo veel. Vaak is het slechts een betaald lidmaatschap die wel registreert wat de behandelaar aan diploma's heeft echter zonder verdere controle op de uitoefening.

Terug naar Reiki

bottom of page