top of page

Wij bieden stenen / kristallen aan met een bepaalde maat en/of gewicht.

Wat wij leveren is meestal meer dan aangegeven staat. Het model kan iets afwijken van de foto, maar is in principe hetzelfde.

De stenen / kristallen zijn door ons met de hand uitgezocht en altijd het beste van wat op dat moment voorhanden is bij de leverancier.

Ook de kwaliteit geven wij aan in bijv. B, A, AA of AAA. B is bijvoorbeeld de gemiddelde (meestal matige) kwaliteit die men in winkels vaak ziet, A is al goede kwaliteit, AA is nog beter maar met lichte afwijkingen en AAA is de best mogelijke kwaliteit, energie en puurheid.

Wil je een specifieke steen / kristal of hanger die niet in onze webshop staat? stuur dan een bericht met je wensen. Wij gaan dan kijken of we dit kunnen maken of leveren.

Hoe kies je een edelsteen/mineraal uit?

In de alternatieve geneeskunde worden mineralen ingezet als geneeskrachtige of helende steen. Zij werken door hun uiterlijk, samenstelling, kleur en vibraties vaak op een bijzondere manier op het lichaam, ziel en geest van de mens in. Iedere steensoort heeft zijn unieke wezen, kracht en elektromagnetische veld. Daardoor staan zij in wisselwerking met hun omgeving.

Veel mensen voelen dat edelstenen en mineralen een uitstraling hebben, andere mensen ervaren via hun intuïtie of hun innerlijk oog dat edelstenen een bepaalde werking hebben. Edelstenen hebben hun eigen trillingsgetal. Gevoelige mensen kunnen deze vibraties opvangen.

De juiste steen kiezen
Hier zijn natuurlijk geen vaste regels voor. Je kunt een edelsteen cadeau krijgen of iemand raadt je iets aan. Of je hebt een bepaald probleem waar je een genezende steen bij wilt vinden. Je kunt ook intuïtief een edelsteen/mineraal uitzoeken. Soms word je gewoon aangetrokken door een mineraal. Het is dan net of de steen jou heeft uitgezocht. Er zijn een paar hulpmiddelen om een edelsteen, mineraal uit te zoeken.

Kiezen op intuïtie 
Edelstenen en kristallen stralen een vibratie (frequentie), een energie uit. Zonder enige inspanning kan je de edelstenen voelen. Want je voelt en ziet wat voor steen je nodig hebt. Neem hiervoor gewoon de tijd en als het niet goed voelt kies je een ander. Kinderen doen het zo gemakkelijk  en schijnen er geen probleem mee te hebben en zijn ervan overtuigd dat ze de juiste edelsteen hebben gekozen.

Kiezen met eerst zien
Het kan maar zo dat je oog wordt getrokken naar een bepaalde edelsteen of kristal. Deze kan je dan gewoon nemen. Het kan zijn dat je wat voelt. Een trilling of een sensatie van warmte of kou. Ook hier geldt: Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen met je handen
Het kan zijn dat je in een winkel staat en aangetrokken voelt door een bepaalde steen. Je zou met je handen erboven heen en weer kunnen gaan en aanvoelen wat de edelsteen met je doet. Je neemt de steen waarvan je denkt dat hij wat met je doet en neemt deze in je hand en neemt een besluit. Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen op informatie
Er is veel informatie over de werking van stenen en hun magische eigenschappen. Door het lezen van bepaalde symptomen en/of ziektebeelden zou je kunnen besluiten een bepaalde edelsteen te kiezen welke een helende werking heeft op dit symptoom of ziektebeeld. Er zijn ook versterkende edelstenen, deze kunnen bijvoorbeeld het vertrouwen versterken. Ook hierin geldt: Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen op kleur
We zien kleuren als specifieke onderdelen van het lichtspectrum. We definiëren dit als straling van een bepaalde frequentie en golflengte. Voor elk orgaan in het lichaam is er een bepaalde kleur die stimuleert en een ander die afremt. Leef u in met de kleur en maak dan uw keuze. Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen op sterrenbeeld
Veel mensen kiezen hun edelsteen aan de hand van hun geboortedatum of zelfs hun geboortedag. Dit gebeurt al eeuwen zo en dit schijnt prima te werken. Ook hier geldt weer: Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander.

Kiezen op Chakra 
Je aura bevat duizenden energiekanaaltjes en waar twee energiekanaaltjes elkaar kruisen bestaat een Chakra. Er zijn vele kleine Chakra’s Het meest beschreven zijn de 7 Chakra’s. Door goed te voelen kunt u de edelsteen kiezen. Maar ook als u zich kan vinden in de beschrijving van de desbetreffende Chakra. Let goed op. Het gaat hierbij om trilling en energie. Voelt het goed? OK, niet goed? Kies een ander of raadpleeg een deskundige op het gebied van Chakra’s.

Kies een kristal, ruw mineraal of een trommelsteen.
Elke edelsteen, in welke vorm dan ook, heeft zijn werking en uitstraling. Ruw of getrommeld doen niets voor elkaar onder. Ook geslepen stenen behouden hun werking. Het enige wat wel scheelt is de tijd die nodig is om een steen zijn werk te laten doen. Ruw en puur en het formaat heeft voor therapeuten meestal de voorkeur omdat deze toch sterker zijn en sneller effect geven. Bepaalde edelsteencombinaties versterken elkaar. Wat betreft de kristallen zijn veel kenners het er over eens dat deze het beste werken voor heling en dergelijken. Maar zolang u heeft gekozen en het voelt goed, dan werkt het. Dat is de algemene ervaring van mensen.

Edelstenen en mineralen nemen nooit de plaats in van een dokter.
Ondanks de magische en helende werking kunnen edelstenen/mineralen nooit de dokter vervangen. We wijzen u erop om bij gezondheidsproblemen eerst uw huisarts te raadplegen. 

Laden / Ontladen

Voor het reinigen en opladen van edelstenen zijn enkele methodes te gebruiken.
De vuistregel is dat je altijd eerst ontlaadt voordat je oplaadt.
De meeste mineralen ontlaad je door ze enkele minuten onder stromend water af te spoelen. Of buiten op het natte gras of aarde.
Let op, enkele soorten zoals de gips-achtige (seleniet) mag je niet onder het water houden.
Een andere en gebruikelijke manier is er hematiet bij te leggen. Deze steen ontlaad de andere. Je moet daarna de hematiet wel weer afspoelen.
Je mag mineralen ook altijd een aantal dagen in de echte grond stoppen (dus niet in potten).

GROTE "ENERGETISCHE" schoonmaak
Welke manier je ook gebruikt om te reinigen, er kan altijd nog een "energetische vervuiling" in het mineraal aanwezig zijn. Vooral wanneer je het mineraal pas hebt gekocht, dan is het goed eens een "grote schoonmaak" te houden.
Na de behandeling met water gebruik je seleniet:
Seleniet ruimt etherische stagnaties en rommel (negatieve energie) op. Het
maakt dus ook je spirituele pad vrij.
Bovendien schoont het ook andere stenen op etherisch niveau op.
Daarnaast is seleniet uniek omdat het als enige mineraal andere
kwartskristallen kan her-programmeren.
Beide eigenschappen gebruik je door eenvoudig weg een ander mineraal op de seleniet ontlaad- en oplaad plaat te leggen.

MINERALEN ELIXERS REINIGEN
Mineralen in water kan bacterie- en algengroei met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk ze eens in de maand schoon te maken met een zachte borstel onder stromend water.
Op deze manier worden ze ook energetisch gereinigd.
Als ze erg vuil zijn mag je een afwasmiddel op natuurlijke basis gebruiken.
Desinfecteren met alcohol helpt de bacteriën-groei tegengaan. De mineralen zullen alleen wat minder informatie kunnen afgeven. Natuurlijk de alcohol met stromend koud water afspoelen.

OPLADEN
Voor het opladen geldt dat je iedere steen in het volle maanlicht kunt opladen.
Enkele, zoals de bergkristal kunnen in het zonlicht. De meeste niet.
Bergkristal kun je ook als oplader gebruiken.
Zorg dat je iedere maand een stuk bergkristal ontlaadt en weer oplaadt in zon- en maanlicht.
Deze bergkristal kun je dan tegen een andere steen leggen.
Je kunt ook je hangertje of knuffelsteen er een nacht opleggen en je zult merken dat deze dan weer een stuk krachtiger zijn werk zal doen.

bottom of page